Historiaa


Wappulehtiä vuodesta 1970

 

Aika ennen Tamppia

 

 

1970-Tampaani

Vuoden 1970 Tamppaani

1972 Gulliveri Potenssivesi

1972 Gulliveri Potenssivesi

Tamperelaisten vappulehtien historia ulottuu aina TTKK:n alkutaipaleelle ja tamperelaisen teekkarikulttuurin syntyyn. Vuonna 1969 syntyi Blebeiji-kerhossa ajatus tamperelaisen vappulehden toimittamisesta.

Vappuna 1970 näki päivänvalon ensimmäinen tamperelainen teekkarien toimittama Vappulehti TAMPPAANI, joka oli pakattu sinertävään pahvilaatikkoon. Aluksi Otaniemeläisten Äpy sekä tamperelaisten lehti ilmestyivät vuorovuosina.

Vuonna 1972 ilmestyi ensimmäinen ”Potenssivesi”-tölkkiin pakattu Gulliveri. Toinen, kalenterimuotoinen Gulliveri ilmestyi 1974 ja oli pakattu värikylläiseen Tako-pakkaukseen. Takopakkaus, tosin eri muotoinen, oli myös 1976 ilmestyneen Gulliverin ympärillä.

 

 

1974 Gulliveri II

1974 Gulliveri II

 

1976 Gulliveri III

1976 Gulliveri III

TAMPPI syntyy

 

Niin teekkarihuumori kuin vappulehdetkin kehittyvät, ja TAMPPAANIN ja Gulliverien kohtuullisen ”suoraviivaiselle” linjalle tarvittiin muutosta. Edessä oli siis nimenvaihdos.

Uuden vappulehden nimeksi jalostui pitkällisten pohdintojen jälkeen TAMPPI. Kaikki seuraavat lehdet (1978 alkaen) onkin toimitettu tällä nimellä. TAMPPI on nimenä vappuhenkinen ja helposti Tampereeseen miellettävä.

Otaniemeläiset onnistuivat kerrankin vappujäynässään, ja julkaisivat vuonna 1978 myös vappulehden, vaikka ei ollutkaan Äpy-vuosi. Tekeleen nimi oli Julkku.

TAMPPI on ilmestynyt joka vappu vuodesta 1978 lähtien.  Ollos hyvä, arvoisa kulttuurin ystävä, ja valitse Tamppi viereisestä valikosta.. Arkisto sisältää lyhyen mutta tyhjentävän kuvauksen joka TAMPISTA.